54 Google Reviews
WTFactory: Rent our photo studio

5 tekenen dat je website toe is aan een nieuw design

21/8/2024
De website van je bedrijf is vaak het eerste contactpunt met potentiële klanten. Een verouderde of slecht functionerende site kan een negatieve indruk achterlaten en zelfs klanten kosten.

De website van je bedrijf is vaak het eerste contactpunt met potentiële klanten. Een verouderde of slecht functionerende site kan een negatieve indruk achterlaten en zelfs klanten kosten. Maar wanneer weet je nu echt dat het tijd is voor een nieuw design? Hier zijn vijf duidelijke tekenen dat jouw website dringend toe is aan een Flabbergasted herontwerp.

1. Je website is niet mobielvriendelijk

Tegenwoordig bezoekt een groot deel (vaak het grootste gedeelte) van het webverkeer jouw website via mobiele apparaten. Als jouw website niet goed functioneert op smartphones en tablets, mis je een groot aantal potentiële klanten. Een mobielvriendelijke website is niet alleen een kwestie van responsief design, maar ook van gebruiksvriendelijkheid. 

Lange laadtijden, verkeerd uitgelijnde content en ingewikkelde navigatie kunnen allemaal afbreuk doen aan de gebruikerservaring.Een modern webdesign zorgt ervoor dat jouw site op elk apparaat optimaal functioneert. Als je merkt dat bezoekers via mobiele apparaten snel afhaken, is dat een duidelijke indicatie dat een redesign noodzakelijk is.

2. De laadtijd is traag

Niets is zo frustrerend voor gebruikers als een website die er eeuwig over doet om te laden. Studies tonen aan dat bezoekers geneigd zijn om een website te verlaten als deze langer dan drie seconden nodig heeft om te laden. Dit kan niet alleen leiden tot hogere bounce rates, maar ook tot een lagere positie in zoekmachines zoals Google. Traagheid kan worden veroorzaakt door verouderde technologie, slecht geoptimaliseerde afbeeldingen, of een inefficiënte hostingoplossing. Een nieuw design met een focus op snelheid en efficiëntie kan je website aanzienlijk verbeteren en je SEO-ranking verhogen.

3. De uitstraling van je website is verouderd

Net zoals mode verandert, evolueren ook webdesigntrends. Wat vijf jaar geleden modern en stijlvol leek, kan nu verouderd en onprofessioneel overkomen. Bezoekers zullen onbewust de stijl van je website koppelen aan de kwaliteit van je diensten of producten. Een gedateerde website kan de indruk wekken dat je bedrijf achterloopt op de concurrentie.

Een fris en eigentijds design dat aansluit bij je merkidentiteit kan een wereld van verschil maken. Het laat niet alleen zien dat je meegaat met de tijd, maar ook dat je aandacht besteedt aan details en kwaliteit.

4. Je website scoort laag in zoekmachines

SEO (Search Engine Optimization) is cruciaal om gevonden te worden door je doelgroep. Als je merkt dat je website steeds lager scoort in de zoekresultaten, kan dit te wijten zijn aan technische problemen, een slechte gebruikerservaring, of een gebrek aan optimalisatie. Een nieuwe website die is gebouwd met SEO in gedachten, kan helpen om je vindbaarheid aanzienlijk te verbeteren. Verouderde code, gebroken links, en een slechte site-architectuur zijn vaak oorzaken van een slechte SEO-prestatie. Een redesign biedt de kans om deze problemen aan te pakken en een solide basis te leggen voor betere zoekmachineprestaties.

5. De website past niet meer bij je bedrijfsambities

Bedrijven evolueren, en je website zou die evolutie moeten weerspiegelen. Als jouw bedrijf zich heeft ontwikkeld, nieuwe producten of diensten aanbiedt, of een rebranding heeft ondergaan, moet je website deze veranderingen weerspiegelen. Een mismatch tussen wat je bedrijf vertegenwoordigt en wat je website communiceert, kan verwarring veroorzaken bij bezoekers en potentiële klanten wegjagen. Een nieuw design stelt je in staat om je huidige bedrijfsdoelen en merkidentiteit effectief te communiceren. Dit helpt niet alleen om nieuwe klanten aan te trekken, maar versterkt ook de band met je huidige klanten.

Conclusie

Je website is meer dan alleen een digitaal visitekaartje; het is een cruciaal onderdeel van je merkidentiteit en marketingstrategie. Als je een of meerdere van deze tekenen herkent, is het tijd om serieus na te denken over een nieuw design. Een goed ontworpen website die zowel visueel aantrekkelijk als functioneel is, kan je bedrijf naar een hoger niveau tillen en je helpen om je concurrentie voor te blijven.

Ben je klaar voor de volgende stap? Bij Studio Flabbergasted helpen we je graag om een website te creëren die niet alleen prachtig is, maar ook perfect aansluit bij jouw bedrijfsambities. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Margot de Heide with photography lamp